Koldrøget ost – Sådan koldrøger du ost med Smokepins

Koldrøget ost - Sådan koldrøger du ost med Smokepins

At koldrøge ost er utrolig nemt. Det er en af de nemmeste og hurtigste produkter at koldrøge, da man ikke behøver at salte og tørre produktet inden røgning. Det giver samtidig et væld af smagsoplevelser, da stort set alle oste kan koldrøges.

Sådan gør man:

  1. Pak ostene ud og bind snor omkring ostene så de kan hænge sikkert.
  2. TIP: Det kan godt være lidt tricky at binde en brie på grund af formen. Derfor er her et tip til at få brie til at hænge sikkert: Stil brien så den står med spidsen opad. Herefter bindes brien som vist på billedet.
    Sådan koldrøger du ost
    Det er også muligt at bruge en rist i stedet for. Det er især smart, hvis du koldrøger i en kuglegrill. Her skal du dog være opmærksom på at vende osten halvvejs for at sikre ensartet røgning.
  3. Hæng ostene op i din røgovn (eventuelt Smokepins røgstativ).
  4. Tænd en Smokepins og sæt den i bunden af din røgovn på et ildfast underlag. Det er vigtigt med minimum 15 cm afstand til ostene. Når den første Smokepins er brændt ned udskiftes den med en ny. Sådanne fortsætter man, indtil ostene er færdigrøget.
  5. Røgetid er ca. 7 timer afhængig af størrelsen på ostene og den ønskede smag.
  6. Når ostene er færdigrøget, er de klar til brug men lad dem gerne ligge på køl i et døgns tid, da det vil få røgsmagen til at bredde sig i osten.

Det er også muligt at lave koldrøget friskost eller cremefraiche. Her lægges osten eller cremefraichen i en skål eller et fad, hvorefter det sættes ind i ens røgovn. Sørg for at skålen eller fadet er bredt for at få den største overflade mellem produkt og røg. Lad det røge indtil den ønskede smag. Vær opmærksom på at jo højere fedtprocent produktet har, jo nemmere optager produktet røgsmag.

Husk at man kan koldrøge mange forskellige produkter på en gang. Så koldrøg gerne flere forskellige typer oste (eller andre produkter), når du er i gang. Faste oste kan sagtens fryses ned og bruges senere.

Koldrøget ost kan bruges på uendelige mange måder. I tærte, som pålæg, på pizza osv. Find mere inspiration her: https://smokepins.dk/category/opskrifter/

Rigtig god fornøjelse med dit næste koldrøgningsprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.