Smokepins® teleskop røgeovn til kold- og varmrøgning (forkert materiale til spænder)

849,00 DKK

Så har vi selv designet vores egen teleskop røgeovn til koldrøgning- og varmrøgning. Ovnen er 30 cm i diameter og 90 cm høj, når den er trukket ud.

Når du koldrøger hænges de saltede og tørrede råvarer op i gitteret med kroge eller snor. Din Smokepin sættes ned i skuffen. Luftindtaget styres i forhold til hvor langt ind skuffen skubbes. Du kan i ovnen røge 4-5 kg råvarer ad gangen. Vind og vejr kan påvirke røgtiden. Ovnen skal være trukket ud ved koldrøgning, så røgen får tid til at afkøle. Træk ovnen helt op, og sæt den øverste del ned med en lille vinkel på så den sidder i spænd, før varene hænges op.

Ved varmrøgning lægges glødende kul i skuffen. Temperaturen styres af mængden af kul. Ovenpå det glødende kul lægges røgsmuld pakket ind i staniol med nogle huller i. Der kan evt. lægges træchips ovenpå kullet i stedet for men sørg for, at der ikke kommer så meget ilt til, at træstykkerne begynder at brænde. Røgeovnen behøves ikke at være trukket ud ved varmrøgning.

Vær opmærksom på at fiskefileter ikke kan hænges til varmrøgning, da de vil falde ned. Når du varmrøger fisk i denne ovn skal du altid røge hele fisk og hænge dem op i kroge så krogen har fat i nogle ben.

Bestilling i webshop er pt kun muligt i Danmark. Ønskes levering til Grønland, Island, Sverige eller Færøerne, så send venligst en mail til kundeservice@smokepins.dk, da vi ikke kan sende hertil med de opgivne fragtpriser.

Smokepinsteleskop røgeovn til kold- og varmrøgning
Smokepins® teleskop røgeovn til kold- og varmrøgning (forkert materiale til spænder)

849,00 DKK