Røgeovn fra Smokepins®

999,00 kr.

Dette er Smokepins® egen teleskop røgeovn til kold- og varmrøgning, som vi selv har designet og er ret stolte af. Ovnen er 29 cm i diameter og 100 cm høj, når den er trukket ud. Ovnen holder godt på røgen. Luftindtaget styres af hvor langt skuffen skubbes ind. Vejrforhold kan gøre det nødvendigt at justere på låget, så der kan komme mere eller mindre røg ud. Hvis røgen i ovnen bliver for tæt, vil kul eller Smokepins brænde ud p.g.a mangel på ilt. Tilpas derfor luftgennemstrømningen til forholdene.

Når du koldrøger hænges de saltede og tørrede råvarer op i gitteret med kroge eller snor. Din Smokepin sættes ned i skuffen. Luftindtaget styres i forhold til hvor langt ind skuffen skubbes. Du kan i ovnen røge 4-5 kg råvarer ad gangen. Vind og vejr kan påvirke røgtiden. Ovnen skal være trukket ud ved koldrøgning, så røgen får tid til at afkøle. Højden på ovnen justeres med den medfølgende o-ring, som sikrer at ovnen ikke klapper sammen af vægten på røgvarene.

Ved varmrøgning lægges glødende kul i skuffen. Temperaturen styres af mængden af kul. Ovenpå det glødende kul lægges røgsmuld pakket ind i staniol med nogle huller i. Der kan evt. lægges træchips ovenpå kullet i stedet for, men sørg for at der ikke kommer så meget ilt til, at træstykkerne begynder at brænde.

Røgeovnen behøves ikke at være trukket ud ved varmrøgning. Vi anbefaler det dog ved varmrøgning af ål og hornfisk p.g.a. længden på disse fisk. Ved varmrøgning kan temperaturen i ovnen sænkes ved, at bruge o-ringen til at sætte ovnen i en højere position.

Vær opmærksom på at fiskefileter ikke kan hænges til varmrøgning, da de vil falde ned. Når du varmrøger fisk i denne ovn, skal du altid røge hele fisk og hænge dem op i kroge, så krogen har fat i nogle ben.

Bestilling i webshop er pt kun muligt i Danmark. Ønskes levering til Grønland, Island, Sverige eller Færøerne, så send venligst en mail til kundeservice@smokepins.dk, da vi ikke kan sende hertil med de opgivne fragtpriser.

Teleskopisk røgeovn
Røgeovn fra Smokepins®