– Historien om Smokepins –

Historien om Smokepins

Jeg hedder Ole Gravrok og er passioneret fluefisker. Hver sommer er jeg på ture i Nordnorge i området Narvik/Harstad/ Kiruna på jagt efter ørred.

I tillæg fisker jeg i Danmark både i å, ved kysten og put & take. Med denne passion kommer der også flere fisk i fryseren, end jeg kan spise, og man kan også gå hen og blive træt af sine egne madopskrifter.

Udforsk Smokepins

Koldrøget fisk er svær at blive træt af

For nogle år siden bestemte jeg mig derfor for at bygge en røgeovn, da koldrøget fisk er svær at blive træt af. I tillæg tager røget fisk også “muddersmagen” væk fra P/T ørrederne, og desuden var fryseren fyldt til randen.

Efter lidt søgning på nettet fandt jeg en opfinder, der hed Henriksen, som påstod at man kunne røge hvor som helst ved hjælp af hans røgecylindre. I tillæg påstod han, at det kun tog 3-4 timer at koldrøge 4-5 kg fisk. Det kunne jo ikke passe, da alle vidste, at røgening foregik i en røgeovn med tilhørende afkølingsrør og afbrændingskasse, og at røgetiden var ca. 24 timer.

Det var jo derfor alle sagde, at fiskene skulle være minimum omkring 3 kg, for at det kunne betale sig at koldrøge. Det skulle dog prøves, før jeg begyndte at bygge røgeovn.

Se hele udvalget af Smokepins

En stensikker metode

Jeg købte 30 af hans røgecylindre, og til min store forundring fungerede det hver gang. I mine øjne betragtede jeg efterhånden disse røgecylindre som den største opfindelse siden ‘hjulet’.

Cylindrene kom med på vildmarksture i Norge, hvor jeg nu kunne konservere fiskene fra mine hemmelige steder på fjeldet. I løbet af det næste år fik jeg koldrøget 40- 50 kg ørredfileter, og metoden var stensikker, ligegyldigt hvor jeg var.

Det gav også mening at koldrøge fisk fra 0,5 kg og op, og disse mindre koldrøgede fisk smagte betydeligt bedre, end det der kan købes hos en fiskehandler.

Sådan virker Smokepins

Den hemmelige “opskrift”

Da jeg ikke havde flere cylindre, ringede jeg til Henriksen for at bestille flere. Han fortalte mig, at han havde andet at lave end røgecylindre, og derfor havde nedlagt produktionen, hvorefter han tilføjede,….”men du kan jo lave dem selv”…… Det fungerede bare ikke.

Da jeg efter længere tid gav op, ringede jeg til Henriksen igen for at bede om hjælp til fremstillingsprocessen. Han var imidlertid desværre afgået med døden.

Guides

Nyudviklet Smokepins®

Lige som mange andre skrev jeg på diverse fora for at finde ud af, om andre producerede dem. Hver gang fik jeg svar om, at jeg kunne bruge andre bøvlede, dyre og tidskrævende metoder til at koldrøge, ingen nævnt, ingen glemt!

Efterhånden fandt jeg ud af en måde, hvor jeg kunne producere disse cylindre til mig selv. Det fungerede, selvom det nok kun ville være Storm P, der ville synes, at det var smart.

Denne metode er nu blevet udviklet igennem nogle år med de op og nedture, der skulle til, og nu er produktet “Smokepins” på markedet . Alle har dermed mulighed til at få den samme A-HA oplevelse som jeg, da jeg modtog min første levering fra Henriksen.

Opskrifter
Om Smokepins 3

Smokepins i Løvens Hule

I 2018 søgte jeg om at komme med i TV programmet Løvens Hule og kom igennem nåleøjet og blev vist i bedste sendetid i starten af januar 2019. Nu kan en times dialog med Løverne jo klippes sammen på mange måder, når det kun skal vare 7 minutter, men for mit lille firma var det den perfekte klipning. Responsen var overvældende , og ordet ”travlt” fik pludselig en ny betydning.

Det var dog vigtigt for mig, at alt ikke kun handlede om penge, men at en eventuel succes med Smokepins skal give noget tilbage.

Der er derfor skrevet ind i vedtægterne, at en fremtidig del af overskuddet går til gode formål indenfor naturpleje, samtidig med at der leveres et bæredygtigt produkt, som alle nemt kan bruge.

Seneste nyt

– Historien –

Historien om Smokepins

Jeg hedder Ole Gravrok og er passioneret fluefisker. Hver sommer er jeg på ture i Nordnorge i området Narvik/Harstad/ Kiruna på jagt efter ørred.

I tillæg fisker jeg i Danmark både i å, ved kysten og put & take. Med denne passion kommer der også flere fisk i fryseren, end jeg kan spise, og man kan også gå hen og blive træt af sine egne madopskrifter.

Udforsk Smokepins

Koldrøget fisk er svær at blive træt af

For nogle år siden bestemte jeg mig derfor for at bygge en røgeovn, da koldrøget fisk er svær at blive træt af. I tillæg tager røget fisk også “muddersmagen” væk fra P/T ørrederne, og desuden var fryseren fyldt til randen.

Efter lidt søgning på nettet fandt jeg en opfinder, der hed Henriksen, som påstod at man kunne røge hvor som helst ved hjælp af hans røgecylindre. I tillæg påstod han, at det kun tog 3-4 timer at koldrøge 4-5 kg fisk. Det kunne jo ikke passe, da alle vidste, at røgening foregik i en røgeovn med tilhørende afkølingsrør og afbrændingskasse, og at røgetiden var ca. 24 timer.

Det var jo derfor alle sagde, at fiskene skulle være minimum omkring 3 kg, for at det kunne betale sig at koldrøge. Det skulle dog prøves, før jeg begyndte at bygge røgeovn.

Se hele udvalget

En stensikker metode

Jeg købte 30 af hans røgecylindre, og til min store forundring fungerede det hver gang. I mine øjne betragtede jeg efterhånden disse røgecylindre som den største opfindelse siden ‘hjulet’.

Cylindrene kom med på vildmarksture i Norge, hvor jeg nu kunne konservere fiskene fra mine hemmelige steder på fjeldet. I løbet af det næste år fik jeg koldrøget 40- 50 kg ørredfileter, og metoden var stensikker, ligegyldigt hvor jeg var.

Det gav også mening at koldrøge fisk fra 0,5 kg og op, og disse mindre koldrøgede fisk smagte betydeligt bedre, end det der kan købes hos en fiskehandler.

Sådan virker Smokepins

Den hemmelige “opskrift”

Da jeg ikke havde flere cylindre, ringede jeg til Henriksen for at bestille flere. Han fortalte mig, at han havde andet at lave end røgecylindre, og derfor havde nedlagt produktionen, hvorefter han tilføjede,….”men du kan jo lave dem selv”…… Det fungerede bare ikke.

Da jeg efter længere tid gav op, ringede jeg til Henriksen igen for at bede om hjælp til fremstillingsprocessen. Han var imidlertid desværre afgået med døden.

Guides
Om Smokepins 3

Nyudviklet Smokepins®

Lige som mange andre skrev jeg på diverse fora for at finde ud af, om andre producerede dem. Hver gang fik jeg svar om, at jeg kunne bruge andre bøvlede, dyre og tidskrævende metoder til at koldrøge, ingen nævnt, ingen glemt!

Efterhånden fandt jeg ud af en måde, hvor jeg kunne producere disse cylindre til mig selv. Det fungerede, selvom det nok kun ville være Storm P, der ville synes, at det var smart.

Denne metode er nu blevet udviklet igennem nogle år med de op og nedture, der skulle til, og nu er produktet “Smokepins” på markedet . Alle har dermed mulighed til at få den samme A-HA oplevelse som jeg, da jeg modtog min første levering fra Henriksen.

Opskrifter

Smokepins i Løvens Hule

I 2018 søgte jeg om at komme med i TV programmet Løvens Hule og kom igennem nåleøjet og blev vist i bedste sendetid i starten af januar 2019. Nu kan en times dialog med Løverne jo klippes sammen på mange måder, når det kun skal vare 7 minutter, men for mit lille firma var det den perfekte klipning. Responsen var overvældende , og ordet ”travlt” fik pludselig en ny betydning.

Det var dog vigtigt for mig, at alt ikke kun handlede om penge, men at en eventuel succes med Smokepins skal give noget tilbage.

Der er derfor skrevet ind i vedtægterne, at en fremtidig del af overskuddet går til gode formål indenfor naturpleje, samtidig med at der leveres et bæredygtigt produkt, som alle nemt kan bruge.

Seneste nyt