Mine Smokepins brænder ikke ned…?

Mine Smokepins brænder ikke ned

På et eller andet tidspunkt vil man sandsynligvis opleve, at ens smokepin brænder ud inden den er brændt helt ned.
Der kan være forskellige årsager til, at en smokepin ikke vil gløde. Løsningen er som regel mere ilt, men nogle gange er løsningen en anden.

1. For lidt luft

Røgen i beholderen kan være for tæt, og der kommer derfor ikke nok ilt til smokepin. Her vil gløden slukkes når luften i beholderen er brugt.

Dette løses ved at lade lidt mere ilt komme ind i bunden af røgbeholderen og eventuelt lade hullet i toppen af ens pose blive lidt større.

2. Ingen hul igennem ens smokepin

Hullet kan være stoppet til, og derved mister man ”skorstenseffekten” i ens smokepin.

Dette løses ved at tage en saks, en skruetrækker eller andet tyndt redskab og fjerne det aske,/smuld der eventuelt må være sat sig fast i hullet af ens smokepin. Vær opmærksom på at der smokepin står lodret med mulighed for at der kan komme luft op igennem røret til gløden.

3. Forskellige træsorter kræver forskellige iltmængde (luftcirkulation)

Træsorter som eg eller kirsebær har generelt brug for mere ilt end bøg for at gløde. Temperatur, luftfugtighed, vind kan også påvirke hvor meget eller lidt ilt der kræves for at din smokepin gløder til den er brændt ned.

Hvis det er svært for din smokepin at gløde, så sørg for at der er en stabil og kraftig glød i din smokepin, inden du sætter den i røgeovnen og følg step. 1 og juster luftgennemstrømning. Lad den evt. brænde lidt længere tid og pust kraftigt flere gange så gløden bliver større.

4. Der er frostvejr

Røgen, som er en aerosol, fryser i frostvejr. Når den afkøles falder den ned i bunden af røgbeholderen, hvorved man ikke får cirkulation af luft. Gløden under disse forhold hurtig slukkes hurtigt.

Det er derfor ikke muligt at koldrøge med Smokepins i frostvejr ☹

Løsningen er at vente indtil, at det bliver varmere udenfor eller sætte en svag varmekilde ind i røgovnen . Man kunne også tage garage eller skur i brug hvis det er lidt varmere der.

Gør man det, skal man i tillæg til at være opmærksom på at smokepin står et brandsikkert underlag , også sørge for god udluftning.

Til at starte med skal du prøve dig lidt frem for at finde årsagen til problemet og hvordan du løser det. Over tid vil du også opleve færre af disse situationer, da du hurtigt får erfaring i at styre ilttilførsel i forhold til de givne forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *