Hvad er koldrøgning?

hvad er koldrøgning

Koldrøgning er urgammel konserveringsmetode. Den adskiller sig fra varmrøgning ved, at røgningen foregår ved en lavere temperatur <25 grader. Hvorimod varmrøgning foregår ved op til 80 grader.

Ved koldrøgning udvikles flere komplekse smage og den lave  afbrændingstemperatur gør også, at der dannes en række antioxidanter, som er med til at konservere produktet. Det kan holde i betydeligt længere tid end varmrøgede produkter. Varme nedbryder den naturlige struktur i råvaren og varmrøgede produkter er , i modsætning til koldrøgede produkter, beregnet til at spises med det samme. Antioksidanterne er i tillæg sundhedsfremmende, da de har samme effekt på kroppen som e-vitamin.

Når man skal koldrøge eller røge generelt, salter man altid produktet først med salt/sukker-blanding for at trække væske ud af produktet. På denne måde er der mindre væske frit tilgængelig for bakterier.

Herefter lader man produktet tørre, således at produktet kan optage røgen fra ens Smokepins.

Når produktet har fået den korrekt mængde røg, skal det modne.

Tiden produktet skal saltes, tørres, røges og modnes i, afhænger af produktet. Vi har lavet en folder, som kan ses her med vores anbefalinger til koldrøgning af de mest almindelige produkter som fisk, fjerkræ, bacon, kød og ost.

Man kan også sagtens bruge koldrøgning til grøntsager.

Koldrøgning er en fantastisk måde til at skabe større smagsoplevelser og meget mere mundfylde i spiseoplevelsen.

Find meget mere inspiration på www.smokepins.dk/inspiration/

Rigtig god fornøjelse!

Mvh.
Ole Gravrok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *