Rygeovn til koldrøgning, sådan laver du nemt en

Om Smokepins 3

Hvis du ikke ejer en rygeovn eller røgeovn som mange også kalder der til din koldrøgning, kan du sagtens lave en selv. Du kan også slippe for selv at skulle i gang og købe mit starter-kit til en favorabel pris her.

Ellers kommer her et par eksempler på, hvordan du selv laver dig en “rygeovn”:

Kuglegrill

En ganske almindelig kuglegrill tjener fint til formålet som “rygeovn”.

 1. Placér din Smokepin i bunden og sørg for at “trækket” i grillen er minimalt.
 2. Kun en lille åbning til luft for neden og til røg for oven.
 3. Sørg for at der ikke ligger varer lige over den glædende smokepin. Dette vil føre til at en lille del af den pågældende vare vil være varmrøget.

Papkasse

En meget billig måde at få dig en rygeovn på, er ved at finde en stor papkasse.

 1. Placér din Smokepin i bunden af papkassen på et ildfast underlag.
 2. Sæt pinde igennem papkassen øverst, hvorfra dine varer kan hænge. Jo højere oppe de hænger, jo bedre.
 3. Sørg for en lille åbning, så du kan komme ind til din Smokepin og skifte ud undervejs, men vær opmærksom på, at der helst ikke skal komme for meget luft ind i papkasse, så forsvinder dine Smokepins hurtigere!
 4. Sæt evt. en pose med et lille hul øverst ned over papkassen. Herved er det nemmere at kontrollere hvor meget ilt der kommer ind og røg der kommer ud

Stativ med plastiksæk

Et stativ med stænger og en plastiksæk over viser sig at fungere særdeles godt som “rygeovn” til koldrøgning! Jeg benytter mig stort set altid selv af denne metode, og resultatet er upåklageligt!

Det er nu muligt at købe et stativ som mit sammen med en bionedbydelig 140 l pose. Du finder det her: Smokepins™ starterkit.

Diverse beholdere.

Der er mange der bruger smokepins i andre ovne, hjemmebyggede røgkasser i træ, olietønder og sågar en enkelt bruger vi kender til der har tilpasset en større plastikskrældespand til formålet. Der udvikles næsten ingen varme med smokepins, og dermed vil beholderens materiale ikke have nogen effekt på det færdige resultat.

Undgå altid at bruge

… En gasgrill. Der kommer for meget luft ind i disse, og dine Smokepins vil derfor brænde alt for hurtigt!

Har du en bedre idé? Kender du selv til en helt fantastisk måde at lave en røgeovn på? Så vil jeg meget gerne høre fra dig og forhåbentligt få lov at dele din idé og evt. et billede med andre her på siden.
Hvis det ikke lige er dig at gå i gang med at bygge selv, så har vi fået udviklet vores egen røgeovn der er perfekt til både kold og varmrøgning. Du finder den her

6 kommentarer til “Rygeovn til koldrøgning, sådan laver du nemt en

 1. Tone Ackermann siger:

  Jeg er så klar til at prøve, men mangler lige at forstå: når jeg bruger min kuglegrill som rygeovn, så sætter jeg smokepins-en i bunden af grillen, tænker jeg – eller på den laveste rist ( hvor kul plejer at ligger) måske? Og så mit hovedspørgsmål: hvordan hænger jeg laksesiden/kødstykket op ?

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Tone
   Laksene lægges med skindsiden ned på den øverste rist. Smokepin stilles helt i bunden. Sørg for at der ikke er varer lige over gløden, da der ellers vil være et stykke af varen der bliver varmrøget. Det skyldes at strålevarmen der stiger op fra gløden ikke kan nå at køles af, før den rammer varen.
   Vh Ole

 2. Morten Trier siger:

  Jeg har idag bestilt 12 stk Smokepins har fået fat i en skabsfryser der skal bruges til formålet.

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Morten
   Det fungerer fint, hvis du bare sørger for at der kan komme lidt luft ind og lidt røg ud af fryseren 🙂

 3. Poul Larsen siger:

  Hvorfor koster 12 smokepins 175 kr., når de lægges i kurven. De står til 140 kr. inden de lægges i.
  Hilsen Poul.

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Poul
   Kan du evt. give os besked om hvilken browser du bruger. Normalt vil dette forekomme hvis systemet opfatter at du tilgår Smokepins.dk´website fra udlandet, at priserne vises eks.moms. I dette tilfælde, vil der kun pålægges moms hvis der opgives at leveringsadressen er i Danmark. F.eks hvis du bor på Grønland, bestiller i webshoppen men vil have varen sendt til en adresse i Danmark. Når vi tester systemet vises alle priser inkl.moms

   vh Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *