Koldrøgning af laks/ørred med Smokepins®

Koldrøget laks med brød

Fakta

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tid i lage eller salt: 6-12 timer eller 4-8 timer.
  • Røgetid: ca. 5-6 timer.
  • Modningstid efter røgning: 1-2 døgn.

koldroeget-laks-ekstra-salt-300x262

Du skal bruge:

  • 5 laksefileter (vejer ca. 1 kg stk.)
  • 1 l vand (kan udelades ved tørsaltning)
  • 350 g salt (ca. 70 g salt pr. kg fisk)
  • 20 g sukker
  • Ca. 3-4 Smokepins (ønskes en mere intens røgsmag bruges flere Smokepins)

For smagsvariationer kan du bruge krydderier efter eget valg sammen med salt og sukker.

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand, salt og sukker til en kold lage. (Alternativt kan vand udelades. I det tilfælde dækkes fisken til med salt og sukker og lægges i køleskabet i 4-8 timer).
  2. Dæk fiskene med salt/sukker eller læg dem i lagen og opbevar dem et køligt sted i 4-12 timer (afhængigt af saltningsmetode og hvor saltet man ønsker varen skal være).
  3. Tag fiskene op og tør den saltede vare godt af med et viskestykke. (Hvis der tørsaltes, skylles det overskydende salt af, inden der tørres godt med et viskestykke).
  4. Læg fiskene i køleskabet for at tørre i minimum 1 døgn. VIGTIGT: Fiskene skal have en fingertør overflade for at være klar til røgningen. Jo tørrere fisk, desto mere røg optages.
  5. Læg/hæng fiskene i din røgbeholder og start røgningen. Brug 1 Smokepin ad gangen. Skift først smokepin når der ikke er mere røg i din røgbeholder. HUSK: Der skal være meget lidt træk ved røgningen, så dine Smokepins ikke forsvinder for hurtigt. Med Smokepins™ 12 har du Smokepins nok til at gentage denne opskrift 3-4 gange. Se produktet her: Smokepins™ 12. Efter røgningen med ca. 3-4 Smokepins kan du hænge dine fisk til modning. Find et køligt sted, hvor der gerne må lugte lidt af røg og hvor der ikke kan komme fluer til fiskene. (Tip: Jeg bruger selvet myggenet rundt om mine fisk)
  6. Lad fiskene hænge i 1-2 døgn. Noget af det vigtigste er modningsprocessen efter røgningen! Fiskene skal være tørre på overfladen og stive.

Værsgo’! En smagsoplevelse uden sammenligning!

Koldrøget laks med brød

Værd at vide

Når du koldrøger din fisk med Smokepins forlænger du både fiskens holdbarhed og du får en smagsoplevelse uden lige! Jeg bruger både mine koldrøgede fisk til mine festmiddage og som pålæg i hverdagen. Med koldrøgning af laks er der mulighed for selv at præge smagene til lejligheden, når du tilsætter krydderier efter eget valg. Jeg er selv en passioneret fluefisker, og når jeg har fanget ”lidt for mange” fisk, er Smokepins min redning – og min families og venners store glæde!

Fang selv en fisk (eller find den i supermarkedet), tænd op i dine Smokepins og smag det selv!

Husk: Pak aldrig dine fisk i en tætlukket pose efter røgeningen! Det vil gøre dem “våde” igen.

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *