Koldrøgning af laks/ørred med Smokepins®

Koldrøget laks med brød

Fakta

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tid i salt: 4-6 timer .
  • Tid til tørre : minimum 1 døgn
  • Røgetid: ca. 5-7 timer.
  • Modningstid efter røgning: 1-2 døgn.

koldroeget-laks-ekstra-salt-300x262

Du skal bruge:

  • 1 laksefilet
  • 10 gr sukker og 70 gr salt pr.kg
  • Ca. 3-4 Smokepins (ønskes en mere intens røgsmag bruges flere Smokepins)

Vi anbefaler at der laves mere end en ad gangen, da antallet af varer i røgbeholderen ikke påvirker antallet af smokepins der skal bruges.

Du kan sagtens koldrøge kød og fisk samtidig.

Fremgangsmåde:

  1. Dæk fiskene med salt/sukker og opbevar dem et køligt sted i 4- 6 timer (afhængigt af størrelsen på fileterne og hvor salt man ønsker slutproduktet).
  2. Skyl overskydende salt/sukker af og tør overfladen med køkkenrul, rent viskestykke eller lignende. Ps. brug ikke avispapir da det afgiver tryksværte.
  3. Læg fiskene i køleskabet for at tørre i minimum 1 døgn. VIGTIGT: Fiskene skal have en fingertør overflade for at være klar til røgningen. Jo tørrere fisk, desto mere røg optages.
  4. Læg/hæng fiskene i din røgbeholder og start røgningen. Brug 1 Smokepin ad gangen. Skift først smokepin når der ikke er mere røg i din røgbeholder. HUSK: Der skal være meget lidt træk ved røgningen, herved koncentreres røgen og dine smokepins brænder i længere tid.  Efter røgningen med ca. 3-5 Smokepins skal du hænge dine fisk til modning. Find et køligt sted, hvor der gerne må lugte lidt af røg og hvor der ikke kan komme fluer til fiskene. (Tip: Jeg bruger selvet myggenet rundt om mine fisk)
  5. Lad fiskene hænge i 1-2 døgn.  Fiskene skal være tørre på overfladen og stive.

Værsgo’! En smagsoplevelse uden sammenligning!

Koldrøget laks med brød

Værd at vide

Når du koldrøger din fisk med Smokepins forlænger du både fiskens holdbarhed og du får en smagsoplevelse uden lige! Jeg bruger både mine koldrøgede fisk til mine festmiddage og som pålæg i hverdagen. Med koldrøgning af laks er der mulighed for selv at præge smagene til lejligheden, når du tilsætter krydderier efter eget valg. Jeg er selv en passioneret fluefisker, og når jeg har fanget ”lidt for mange” fisk, er Smokepins min redning – og min families og venners store glæde!

Fang selv en fisk (eller find den i supermarkedet), tænd op i dine Smokepins og smag det selv!

Husk: Pak aldrig dine fisk i en tætlukket pose efter røgeningen! Det vil gøre dem “våde” igen.

Rigtig god fornøjelse!

5 tanker om “Koldrøgning af laks/ørred med Smokepins®

  1. Anne Vingaa siger:

    Jeg har prøvet at koldrøge en laks.
    Den blev desværre lidt tør.
    Det var en fed norsk laks jeg brugte.
    Kan dy hjælpe mig?
    Ps.min bacon og filet blev fantastisk
    Venlig hilsen
    Anne Vingaa

    • Ole fra Smokepins siger:

      Hej Anne
      Fisken bliver jo tørrere jo længere den er til modning. Fra min tid i Nordnorge , ved jeg at de gamle koldrøgere fra tid til anden penslede deres laks med cognac, men ved ikke om det hjælper. Evt, kan du fryse det ned og tage det op igen. Her plejer laks at blive lidt mere fugtig uden at det påvirker smagen.

  2. Tórun Beck siger:

    Nu har vi prøvet laksen, vi har røget med smokepins. Laksen blev rigtig god og de smager virkelig godt. Det er nemt at røge med smokepins, så det kan anbefaldes.

  3. Henrik Hansen siger:

    Godt nytår ?
    Hvordan opbevarer man bedst sine røgede produkter , når nu de ikke må pakkes i plastik ??
    Ny i røgverdenen men spændt på at komme igang ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *