Juleburger med baconsteg

Juleburger med baconsteg

Juleburger med slices af lækker baconsteg hvor rød spidskål og gulerod udgør en coleslaw. Toppet med kompot af friske tranebær og friterede løg.

Antal: 4 burgers
Tid: 1 time og 40 minutter

Ingredienser:

  • 1 kg Baconsteg (se vores opskrift på juleedition her).
  • 4 store burgerboller

Coleslaw

  • ¼ rød spidskål
  • 2 gulerødder
  • 3 spsk creme fraise 9%
  • 3 spsk god mayonnaise
  • 2 tsk Dijon sennep
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Tranebærkompot

  • 75g friske tranebær, brug evt. frosne tranebær
  • 1 æble
  • 1 tsk kanel
  • Lidt vand
  • 1 tsk sukker

Løgringe – friterede løg

  • 0,5 L fritureolie, alternativt rapsolie.
  • 1 løg
  • 1 dl mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mælk eller øl

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tænde ovnen på 200grader varmluft.
  2. Skær fine tern i sværen på baconen, sørg for at komme godt ned i fedtet.
  3. Kom en lille smule salt på. Vær opmærksom på at stegen er godt saltet i forvejen.
  4. Kom den i ovnen. Stegetid 1 time og 15 min eller indtil sværene er sprøde. Lad gerne stegen hvile 15 min når den er færdig.
  5. Imens kan tilbehøret forberedes.

Coleslaw

  1. Start med at snitte rød spidskål i fine strimler og riv guleroden. Bland de to ting sammen i en skål.
  2. I en lille skål laves dressingen til coleslaw. Bland cremefraiche, mayonnaise, sennep, salt og peber.
  3. Bland nu spidskål, gulerod og dressing sammen og stil på køl til det skal bruges til burgeren.

Tranebærkompot

  1. I en lille gryde kommes tranebær plus en lille smule vand (så det lige dækker bunden af gryden), og æblet skåret i tern. Lad det simre ind til tranebærrenes skal revner.
  2. Kom kanel i og smag evt. til med lidt sukker. Vær opmærksom på, at det er meningen, at kompotten skal være syrlig.

Løgringe – friterede løg

Juleburger med baconsteg 1

  1. Løg skæres i tynde skiver – brug evt. et mandolinjern.
  2. I en skål blandes nu dejen, der består af mel, bagepulver, salt og mælk/øl.
  3. I en lille gryde varmes olien op. Olien skal være mellem 170-180grader. Hvis du ikke har et termometer, kan du bruge enden af en trægrydeske. Olien er varm nok, når man sætter spidsen af grydeskeen i og der syder små bobler omkring skeen.
  4. Når olien er varm, kommes løgringe i dejen og derefter i den varme olie. Når de er blevet fine brune og sprøde, tages de op og placeres på et stykke fedtsugende papir. Derefter drysses der med lidt fint salt.

Når alle elementer er færdige, og stegen har hvilet, lunes bollerne, der skæres skiver af baconstegen og burgeren er klar til samling. Nyd juleburgeren med et godt glas juleøl til.Tip: Man kan også købe et helt stykke bacon i supermarkedet, hvis man ikke har tid, eller ikke kan vente til at man har lavet sin egen julebacon.Her sættes nelliker i sværen inden stegen skal i ovnen. Det er kun fantasien der sætter grænser for tilbehør til juleburgeren. Her har vi prøvet at tage nogle klassiske elementer og tilføjet et strejf af jul.

Juleburger med baconsteg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.