Koldrøget knoldselleri med urtemayonnaise, æble og ristet hasselnød

Koldrøget knoldselleri med urtemayonnaise, æble og ristet hasselnød

Vegetar snack, der imponerer de fleste. Det er ikke kun kød, der kan koldrøges, det kan grøntsager nemlig også. Koldrøgning får grøntsagerne op på samme smagsfulde niveau, som kendte kødprodukter. Denne snack består af flere delelementer, som er nemt at forberede i forvejen.

Antal pers: 8 snack
Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • Koldrøget knoldselleri
  • 3 spsk. olivenolie/smør
  • 50 g hasselnødder
  • 1 syrligt æble
  • God mayonnaise
  • Friske urter fx persille, purløg eller dild

Fremgangsmåde:

  1. Knoldsellerien skæres i tynde skiver (ca. 0,4 cm) og steges i olivenolien på en pande, til de er fint brune.
  2. Rist hasselnødder og hak dem groft.
  3. Hak det syrlige æble fint.
  4. Mayonnaisen blandes med meget fint hakkede urter. Alternativt kan du selv lave mayonnaise med en urteolie.
  5. Kom en lille dut urtemayonnaise på knoldsellerien, og drys efterfølgende med hasselnød og æble.
  6. Pynt eventuelt med frisk urter.

Tip og tricks

Det er vigtigt at knoldselleriskiverne får noget farve, da det er her, den lækre smag udvikles.

For ekstra umamismag kan du dryppe lidt på soya på panden, mens knoldselleriskiverne steges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.