Koldrøget torsk med nye danske kartofler

Koldrøget torsk på bund af nye danske kartofler med sommerlig salat

Dette er en perfekt og hurtig ret, hvis du har kogte kartofler i overskud og lidt koldrøget fisk på frys – men også en ret, der emmer af dansk sommer. Den lune koldrøgede torsk dufter fantastisk! Sammen med den cremede bund og friske salat er en god smagsoplevelse garanteret.

Antal pers. 4
Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser:

  • 0,5 kg kartofler
  • 2 løg
  • ½ æble
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl mælk eller fløde
  • Lille bundt frisk persille
  • Citronsaft
  • Ribs eller andre friske syrlige bær
  • 200g koldrøget torsk uden skind
  • Hjertesalat
  • Vandmelon
  • 1 spsk. eddike
  • ½ spsk. olivenolie
  • Eventuelt fetaost eller græskarkerner

Fremgangsmåde – torsk på bund af kartofler:

  1. Skyl kartoflerne og skræl dem (hvis nødvendigt). Del dem i kvarte.
  2. Kom dem i en gryde med vand og kog dem i 20 min. Kogetiden afhænger af sæsonen, men vær opmærksom på, at de også skal i ovnen, så de skal ikke være helt møre.
  3. Imens skæres løg i halve ringe, og hvidløg hakkes fint.
  4. Løg og hvidløg steges på en pande med lidt salt og peber, til de er klare.
  5. Når kartoflerne er kogt, skal de i et ildfast fad. Fordel løg og hvidløg ovenpå.
  6. Halvdelen af persillen hakkes groft og fordeles, hvorefter mælk eller fløde hældes udover.
  7. Nu lægges tykke skiver (2 cm) af den koldrøgede torsk ovenpå, og retten varmes i ovnen i ca. 15 min ved 170 grader.
  8. Når retten er færdig, pyntes den med ribs eller de andre syrlige bær.

Fremgangsmåde – sommersalat:

  1. Skyl salaten grundigt og skær den i grove stykker. Placer salaten i en skål eller på et fad.
  2. Skær vandmelonen ud i ca. 1,5cm x 1,5cm stykker. Placer dem på salaten.
  3. Pisk en vinaigrette af eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Hæld hen over salaten.
  4. Pift eventuelt den nemme salat op med smuldret fetaost eller ristede græskarkerner.

Tips og tricks

Kartoflerne kan sagtens koges dagen før – så tager retten ikke mere end 20 minutter at lave.

Den koldrøgede torsk kan sagtens spises uden at komme i ovnen med kartoflerne.

Hvis ikke du lægger inde med koldrøget torsk, kan helleflynder, lange eller anden koldrøget fisk også sagtens bruges.

Du finder vores udvalg til røgning her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *