Dette er en perfekt og hurtig ret, hvis du har kogte kartofler i overskud og lidt koldrøget fisk på frys – men også en ret, der emmer af dansk sommer. Den lune koldrøgede torsk dufter fantastisk! Sammen med den cremede bund og friske salat er en god smagsoplevelse garanteret.
Antal pers. 4
Tilberedningstid: 40 min.
Ingredienser:
- 0,5 kg kartofler
- 2 løg
- ½ æble
- 2 fed hvidløg
- 2 dl mælk eller fløde
- Lille bundt frisk persille
- Citronsaft
- Ribs eller andre friske syrlige bær
- 200g koldrøget torsk uden skind
- Hjertesalat
- Vandmelon
- 1 spsk. eddike
- ½ spsk. olivenolie
- Eventuelt fetaost eller græskarkerner
Fremgangsmåde – torsk på bund af kartofler:
- Skyl kartoflerne og skræl dem (hvis nødvendigt). Del dem i kvarte.
- Kom dem i en gryde med vand og kog dem i 20 min. Kogetiden afhænger af sæsonen, men vær opmærksom på, at de også skal i ovnen, så de skal ikke være helt møre.
- Imens skæres løg i halve ringe, og hvidløg hakkes fint.
- Løg og hvidløg steges på en pande med lidt salt og peber, til de er klare.
- Når kartoflerne er kogt, skal de i et ildfast fad. Fordel løg og hvidløg ovenpå.
- Halvdelen af persillen hakkes groft og fordeles, hvorefter mælk eller fløde hældes udover.
- Nu lægges tykke skiver (2 cm) af den koldrøgede torsk ovenpå, og retten varmes i ovnen i ca. 15 min ved 170 grader.
- Når retten er færdig, pyntes den med ribs eller de andre syrlige bær.
Fremgangsmåde – sommersalat:
- Skyl salaten grundigt og skær den i grove stykker. Placer salaten i en skål eller på et fad.
- Skær vandmelonen ud i ca. 1,5cm x 1,5cm stykker. Placer dem på salaten.
- Pisk en vinaigrette af eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Hæld hen over salaten.
- Pift eventuelt den nemme salat op med smuldret fetaost eller ristede græskarkerner.
Tips og tricks
Kartoflerne kan sagtens koges dagen før – så tager retten ikke mere end 20 minutter at lave.
Den koldrøgede torsk kan sagtens spises uden at komme i ovnen med kartoflerne.
Hvis ikke du lægger inde med koldrøget torsk, kan helleflynder, lange eller anden koldrøget fisk også sagtens bruges.
Du finder vores udvalg til røgning her