Koldrøgning af bacon
med Smokepins™

Koldrøgning af bacon med Smokepins™

Fakta

 • Forberedelsestid: 10 min.
 • Tid i salt/sukker: ca 20 timer
 • Røgetid: 10-12 timer.
 • Modningstid efter røgning: 10-14  døgn.

Du skal bruge:

 • 1 kg ribbenstege. (Denne opskrift tager udgangspunkt i en ribbensteg, du kan lave så mange du har plads til!)
 • 100 gr salt/ 30 gr sukker pr kg . Brug gerne brun farin istedet for sukker.
 • Hvis der bruges nitritsalt , vil kødet få en delikat farve. Bruges der almindelig salt vil slutproduktet være gråt.
 • Ca. 7-8 Smokepins

 

Fremgangsmåde:

 1. Dæk din ribbensteg med salt/sukker og lad den ligge i køleskabet i 1 døgn.
 2. Tag ribbenstegen ud og skyl overskydende saltblanding af. Tør godt efter med køkkenrul, rent viskestykke eller lignende og læg ribbenstegen tilbage i køleskabet for at tørre i ca. 2 døgn. VIGTIGT: Kødet skal have en fingertør overflade for at være klar til røgningen.
 3. Læg ribbenstegene i din røgbeholder og start røgningen. Brug 1 Smokepin ad gangen. Skift først smokepin, når der ikke er mere røg i beholderen. HUSK: Der skal være meget lidt træk ved røgningen, så røgen komprimeres og dine smokepins brænder i længere tid
 4. Efter røgningen med ca. 7-8 Smokepins kan du hænge din ribbensteg til modning. Find et køligt sted, hvor der gerne må lugte lidt af røg og hvor der ikke kan komme fluer til kødet. (Tip: Jeg bruger selv et myggenet rundt om kødet)
 5. Lad ribbenstegene hænge i 10-14 døgn. Noget af det vigtigste er modningsprocessen efter røgningen!

Værsgo’! En smagsoplevelse uden sammenligning!

Koldrøgning af bacon med Smokepins™

Værd at vide

Koldrøget bacon smager himmelsk! Der er ingen sammenligning med det bacon du kender der er pumpet med vand. Jo længere tid dine koldrøgede ribbenstege hænger til modning, jo mere intens bliver smagen. Jeg plejer at sige, at 5 kg ribbensteg bliver til 4 kg bacon, så hvis du tager lommeregneren frem, vil du hurtigt finde ud af, at du ved koldrøgning med Smokepins får virkelig god kvalitetsbacon til få penge. Jeg køber gerne mange ribbenstege på tilbud og røger dem på samme tid med mine originale Smokepins.

Med dit eget koldrøgede bacon går du aldrig tilbage til andet.

Rigtig god fornøjelse!

7 tanker om “Koldrøgning af bacon
med Smokepins™

 1. Morten siger:

  Et spørgsmål vedrørende saltningen. Hvordan fordeler (blandingsforhold) man alm. salt og nitritsalt? Bruger man kun enten nitritsalt eller kun alm. salt?

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Morten
   Nitritsaltet er allerede blandet. 99,5% salt og 0,5% nitrit, hvilket er nok til at bibeholde en delikat farve på kødet og forhindre boutolisme(pølseforgiftning(

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Søren
   Jeg hænger det bare i et skur med et net omkring, så der ikke kommer fluer i nærheden af kødet. Tænker ikke så meget over temperaturen, men det modner hurtigere ved højere temperaturer og træk, da modningen egentlig bare er en ny tørreprocess . Fisk vil jeg nok sørge for at det modner køligere end kød. Modnes det i køleskab, så sørg for at der ikke er andre madvarer i det , da alt kommer til at lugte og smage af røg.

 2. Torben siger:

  Hej Ole

  Nu har jeg både lavet bacon og laks flere gange, og det bliver bare godt. Kan du ikke hjælpe med en opskrift på røget svinemørbrad.

  Mvh Torben Salling

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Torben
   Du kan i princippet bruge samme opskrift som til laks. Det skal dog hænge og modne lidt længere tid. Ellers hvis du vil eksperimentere, så prøv følgende.
   saltning : 75 % salt (evt. nitritsalt) , 25 % brun farin , 1 snapseglas konjak pr. mørbrad . Salt sukker og cognac blandes og mørbraderne dækkes med blandingen og lægges til saltning i 5-6 timer. Herefter bruges bare almindelig fremgangsmåde med tørring, røgning og modning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *