Koldrøgning af bacon
med Smokepins™

Koldrøgning af bacon med Smokepins™

Fakta

  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tid i lage eller salt: ca 20 timer
  • Røgetid: 10-12 timer.
  • Modningstid efter røgning: 10-14  døgn.

Du skal bruge:

  • 1 kg ribbenstege. (Denne opskrift tager udgangspunkt i en ribbensteg, du kan lave så mange du har plads til!
  • 1 dl salt (100 gr. salt pr. kg)
  • Evt. brug nitritsalt, hvis du vil bevare kødets røde farve
  • Ca. 7-8 Smokepins

For smagsvariationer kan du evt. også bruge 30 g. sukker pr. kg, tilføje ahornsirup eller udpresset hvidløg.

Fremgangsmåde:

  1. Dæk din ribbensteg med salt og lad den ligge i køleskabet i 1 døgn.
  2. Tag ribbenstegen ud og skyl overskydende salt af. Tør godt efter i et viskestykke og læg ribbenstegen tilbage i køleskabet for at tørre i ca. 2 døgn. VIGTIGT: Kødet skal have en fingertør overflade for at være klar til røgningen.
  3. Læg ribbenstegene i din røgbeholder og start røgningen. Brug 1 Smokepin ad gangen. Skift først smokepin, når der ikke er mere røg i beholderen. HUSK: Der skal være meget lidt træk ved røgningen, så dine Smokepins ikke forsvinder for hurtigt. Med Smokepins™ 15 har du Smokepins nok til at gentage denne opskrift 2 gange. Se produktet her: Smokepins® 15
  4. Efter røgningen med ca. 7-8 Smokepins kan du hænge din ribbensteg til modning. Find et køligt sted, hvor der gerne må lugte lidt af røg og hvor der ikke kan komme fluer til kødet. (Tip: Jeg bruger selv et myggenet rundt om kødet)
  5. Lad ribbenstegene hænge i 10-14 døgn. Noget af det vigtigste er modningsprocessen efter røgningen! Kødet skal være helt tørt igen. Med Smokepins™ 15 har du Smokepins nok til at gentage denne opskrift 2 gange. Se produktet her: Smokepins® 15.

Værsgo’! En smagsoplevelse uden sammenligning!

Koldrøgning af bacon med Smokepins™

Værd at vide

Koldrøget bacon smager himmelsk! Der er ingen sammenligning med det bacon du kender der er pumpet med vand. Jo længere tid dine koldrøgede ribbenstege hænger til modning, jo mere intens bliver smagen. Jeg plejer at sige, at 5 kg ribbensteg bliver til 4 kg bacon, så hvis du tager lommeregneren frem, vil du hurtigt finde ud af, at du ved koldrøgning med Smokepins får virkelig god kvalitetsbacon til få penge. Jeg køber gerne mange ribbenstege på tilbud og røger dem på samme tid med mine originale Smokepins.

Med dit eget koldrøgede bacon går du aldrig tilbage til andet.

Rigtig god fornøjelse!

3 tanker om “Koldrøgning af bacon
med Smokepins™

  1. Morten siger:

    Et spørgsmål vedrørende saltningen. Hvordan fordeler (blandingsforhold) man alm. salt og nitritsalt? Bruger man kun enten nitritsalt eller kun alm. salt?

    • coburywp siger:

      Hej Morten
      Nitritsaltet er allerede blandet. 99,5% salt og 0,5% nitrit, hvilket er nok til at bibeholde en delikat farve på kødet og forhindre boutolisme(pølseforgiftning(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *