Juletid er lig med sildetid. Derfor er det nemt at finde friske eller frosne sildefileter til koldrøgning. Men, hvad end det er sommer eller vinter, så vil denne opskrift falde i god jord. Disse kroketter er et lækkert element til tapasbordet eller den årlige julefrokost, hvis man har behov for at forny sig lidt.
Antal: 20 stk.
Tid: 40 min
Ingredienser:
Kroketter
- 3 mellemstore kartofler
- 3 sildefileter
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 grøn chili
- 2 spsk mel
- 1 tsk karry
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
- 200g rasp
- 0,5 L fritureolie eller rapsolie
Dressing
- 2 dl creme fraise
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- 3 spsk finthakket purløg
Fremgangsmåde:
Kroketter
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og lad dem kog i 20 min. eller til de er helt møre.
- Imens skæres sildefileterne i tern og kommes op i en skål.
- Hvidløg, løg og chili hakkes fint og blandes sammen med sildene.
- Når kartofler er kogt, hældes vandet fra. Kartoflerne moses med piskeris eller gaffel.
- Kartofler, æg, mel, karry, salt og peber blandes sammen med resten.
- Hæld olien i en lille gryde og varm op til 170 grader
- Små kugler (golfboldstørrelse) kan nu formes med ske og rulles i rasp og friteres 3-4 min., indtil de har fået en gylden farve.
Dressing
- Alle ingredienser til dressing blandes og smages eventuelt til med salt.
Tips og tricks
Hvis man ikke bryder sig om stærk mad, kan chilien udelades og eventuelt erstattes med peberfrugt.