Krydrede kroketter med koldrøget sild

Krydrede kroketter med koldrøget sild

Juletid er lig med sildetid. Derfor er det nemt at finde friske eller frosne sildefileter til koldrøgning. Men, hvad end det er sommer eller vinter, så vil denne opskrift falde i god jord. Disse kroketter er et lækkert element til tapasbordet eller den årlige julefrokost, hvis man har behov for at forny sig lidt.

Antal: 20 stk.
Tid: 40 min

Ingredienser:

Kroketter

  • 3 mellemstore kartofler
  • 3 sildefileter
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 200g rasp
  • 0,5 L fritureolie eller rapsolie

Dressing

  • 2 dl creme fraise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk finthakket purløg

Fremgangsmåde:

Kroketter

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og lad dem kog i 20 min. eller til de er helt møre.
  2. Imens skæres sildefileterne i tern og kommes op i en skål.
  3. Hvidløg, løg og chili hakkes fint og blandes sammen med sildene.
  4. Når kartofler er kogt, hældes vandet fra. Kartoflerne moses med piskeris eller gaffel.
  5. Kartofler, æg, mel, karry, salt og peber blandes sammen med resten.
  6. Hæld olien i en lille gryde og varm op til 170 grader
  7. Små kugler (golfboldstørrelse) kan nu formes med ske og rulles i rasp og friteres 3-4 min., indtil de har fået en gylden farve.

Dressing

  1. Alle ingredienser til dressing blandes og smages eventuelt til med salt.

Tips og tricks

Hvis man ikke bryder sig om stærk mad, kan chilien udelades og eventuelt erstattes med peberfrugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.