Hurtig og lækker topping til brød, når gæsterne står i døren eller i en sandwich til madpakken.
Antal pers: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
- 100g koldrøget laks
- 100g flødeost
- ½ dl 18% creme fraiche
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 10 Kalamata oliven (gem et par stykker til pynt)
- Lidt peber
- Rugbrødschips (se opskrift længere nede) eller ristet ciabattabrød
Fremgangsmåde:
- Laks og oliven kommes i minihakker og hakkes.
- Flødeost, creme fraiche, citron og sukker tilsættes. Smag til med lidt peber.
- Serveres med ristet brød eller knækbrød.
Tips og tricks
Hvis du ikke har koldrøget laks, kan du sagtens bruge ørred i stedet for.
Opskrift på rugbrødschips
- Rugbrød skæres i ensartede tynde skiver, drysses med lidt olivenolie og lidt groft salt.
- Ristes i ovnen ved 140 grader i 20-30 min alt efter tykkelse.
- Lad rugbrødschipsene køle af inden brug.
Tips og tricks
Kan sagtens laves mange dage før, bare husk at komme dem i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle i bunden.