Laksemousse med koldrøget laks

laksecreme af koldrøget laks

Hurtig og lækker topping til brød, når gæsterne står i døren eller i en sandwich til madpakken.

Antal pers: 4
Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 100g koldrøget laks
  • 100g flødeost
  • ½ dl 18% creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 10 Kalamata oliven (gem et par stykker til pynt)
  • Lidt peber
  • Rugbrødschips (se opskrift længere nede) eller ristet ciabattabrød

Fremgangsmåde:

  1. Laks og oliven kommes i minihakker og hakkes.
  2. Flødeost, creme fraiche, citron og sukker tilsættes. Smag til med lidt peber.
  3. Serveres med ristet brød eller knækbrød.

Tips og tricks

Hvis du ikke har koldrøget laks, kan du sagtens bruge ørred i stedet for.

Opskrift på rugbrødschips

  1. Rugbrød skæres i ensartede tynde skiver, drysses med lidt olivenolie og lidt groft salt.
  2. Ristes i ovnen ved 140 grader i 20-30 min alt efter tykkelse.
  3. Lad rugbrødschipsene køle af inden brug.

Tips og tricks

Kan sagtens laves mange dage før, bare husk at komme dem i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle i bunden.
Hvis du ikke har prøvet at koldrøge med Smokepins, kan du se en video her som viser hvordan du gør
Du finder udvalget af Smokepins på denne side. Her er der også tillægsprodukter som kroge, simple røgovne og andet der måske kunne have interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *