Så bliver julebordet ikke bedre end når ens hjemmerøgede sild bliver serveret med en luksus karrysalat på lunt rugbrød, kartofler æg og lignende.
Antal: 8 halve sildefileter.
Tid: forberedelse: 30 min, modnes på køl i 3 dage.
Ingredienser:
- 1L glas, hvor sildene kan marinere i.
- 4 sildefileter
- 2 spsk grov sennep
- 2 syltede drueagurker
- 2 skalotteløg
- 1 spsk friskkværnet peber
- 2 dl æblecidereddike
- 4 dl. Vand
- 1-2 laurbærblade
- 1 spsk sukker
- Evt. 1-2 hel allehånde
- Tandstikker i træ
Fremgangsmåde:
Start med at dele alle sildene i halve og fjern evt. ben i ryggen (nogle gange er rygfinnen ikke fjerens under partering af silden). Tænk ikke på alle de små ben, de skal nok mørnes, mens de marinere.
Hak skalotteløget fint.
Fordel sennep og løg på indersiden af sildefileterne som vist på billedet. Krydr dem med peber.
Placer den syltes drueagurk i enden at sildefileterne og rul dem op og stik en tandstik igennem, så fileten forbliver rullet.
Kom de resterende løg op i en gryde med eddike, vand, laurbærblade, sukker og evt. hel allehånde og varm op til kogepunkt.
Når lagen har kogt et par minutter, tages den af blusset igen. Lad den køle lidt ned inden den hældes over sildefileterne.
Lad sildefileterne marinere på køl i 3 dage inden de kan nydes med f.eks. rugbrød og karrysalat.
Hvor er rygningen henne? Er det røgede sildefileter du starter med?
Alle opskrifter her er hvordan du kan bruge de koldrøgede varer. Røgningsprocessen er beskrevet under alle produkter i webshoppen og indgår som sådan ikke som en opskrift.
Vh Ole