Tærte med koldrøget kyllingebryst

Tærte med koldrøget kyllingebryst

Måske den bedste opskrift på tærtebund 😉

Antal pers: 4-5
Tilberedningstid: 45 min.
Tærteform: Ø: 28 cm

Ingredienser til tærtebund (alternativt kan du købe en færdiglavet):

  • 150g grahamsmel
  • 100g hvedemel
  • 125g smør
  • 1 dl vand

Ingredienser til fyld:

  • 1 løg
  • 2 porrer
  • ½ broccoli
  • 2 dl mælk/fløde
  • 3 æg
  • 1 spsk. oregano
  • 50g revet ost (tip: rigtig godt med røget ost – havarti eller lignende)
  • Salt og peber
  • 1 stk. koldrøget kyllingebryst

Fremgangsmåde:

  1. Mel, smør og vand æltes sammen. Dejen fordeles i en smurt tærteform.
  2. Dejen prikkes grundigt med en gaffel og forbages i ovn ved 180 grader i ca. 10 min.
  3. Mens bunden bager forberedes fyldet.
  4. Løg hakkes og porrer skæres i tynde skiver og svitses af i en gryde med lidt olie i bunden.
  5. Broccolien deles i små buketter og kommes i gryden.
  6. Kyllingen skæres i små tern.
  7. Mælk/fløde, æg, oregano, salt og peber røres sammen.
  8. Tærten tages ud af ovnen, hvorefter fyldes fordeles. Osten fordeles ovenpå. Til sidste hældes æggeblandingen over.
  9. Tærten bages i ovnen i ca. 25 min til den er gylden.

Tips og tricks

Tærten kan også sagtens laves uden kylling, så skal der eksempelvis bare en ekstra porre i – og vupti – så har du en lækker smagsfuld grøntsagstærte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.