Måske den bedste opskrift på tærtebund 😉
Antal pers: 4-5
Tilberedningstid: 45 min.
Tærteform: Ø: 28 cm
Ingredienser til tærtebund (alternativt kan du købe en færdiglavet):
- 150g grahamsmel
- 100g hvedemel
- 125g smør
- 1 dl vand
Ingredienser til fyld:
- 1 løg
- 2 porrer
- ½ broccoli
- 2 dl mælk/fløde
- 3 æg
- 1 spsk. oregano
- 50g revet ost (tip: rigtig godt med røget ost – havarti eller lignende)
- Salt og peber
- 1 stk. koldrøget kyllingebryst
Fremgangsmåde:
- Mel, smør og vand æltes sammen. Dejen fordeles i en smurt tærteform.
- Dejen prikkes grundigt med en gaffel og forbages i ovn ved 180 grader i ca. 10 min.
- Mens bunden bager forberedes fyldet.
- Løg hakkes og porrer skæres i tynde skiver og svitses af i en gryde med lidt olie i bunden.
- Broccolien deles i små buketter og kommes i gryden.
- Kyllingen skæres i små tern.
- Mælk/fløde, æg, oregano, salt og peber røres sammen.
- Tærten tages ud af ovnen, hvorefter fyldes fordeles. Osten fordeles ovenpå. Til sidste hældes æggeblandingen over.
- Tærten bages i ovnen i ca. 25 min til den er gylden.
Tips og tricks
Tærten kan også sagtens laves uden kylling, så skal der eksempelvis bare en ekstra porre i – og vupti – så har du en lækker smagsfuld grøntsagstærte.