Cremet pastaret, hvor du kan bruge det koldrøgede kød/fisk du har. Retten går eksempelvis rigtig godt med svinemørbrad, andebryst, laks eller ørred. På billedet har vi brugt koldrøget rådyrmørbrad.
Antal pers: 4
Tilberedningstid: 40 minutter
Ingredienser:
- 400g frisk pasta
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. raps- eller olivenolie
- 400g svampe
- 2 spsk. soya
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- 50g revet parmesan
- 200g koldrøget kød/fisk
- Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie på stor pande eller i en sauterpande til de er klare.
- Imens rengøres svampe og skæres i kvarte. Disse skal steges af ved høj varme, til de er brune. Når svampene er godt stegte tilsættes soyaen.
- Efterfølgende tilsættes fløde og mælk, og blusset skrues ned til medium-lav varme. Saucen skal koges langsomt ind. Omrør jævnligt.
- I mellemtiden sættes en stor gryde med vand over til kogning. Husk at salte vandet godt (ca. samme saltniveau som ved havvand).
- Når vandet koger, kan pastaen tilsættes. Kog dem 1 minut mindre end anvist.
- Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, hvorefter pastaen og saucen vendes sammen med det ønskede koldrøgede produkt og revet parmesan.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Serveringsklar! Nydes med et godt glas vin eller en frisk salat til
Hjemmelavet pasta
Ingredienser
- 300g durummel
- 3 æg
Fremgangsmåde:
- Æg og mel æltes godt sammen til du har en jævn dej.
- Stil den 30 min på køl.
- Efter køl skal dejen æltes i 5 min igen. Nu kan pastaen rulles ud i ønskes tykkelse og størrelse.