Nem pastaret med koldrøget (valgfrit kød/fisk)

Nem pastaret med koldrøget (valgfrit kød/fisk)

Cremet pastaret, hvor du kan bruge det koldrøgede kød/fisk du har. Retten går eksempelvis rigtig godt med svinemørbrad, andebryst, laks eller ørred. På billedet har vi brugt koldrøget rådyrmørbrad.

Antal pers: 4
Tilberedningstid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 400g frisk pasta
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 400g svampe
  • 2 spsk. soya
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 50g revet parmesan
  • 200g koldrøget kød/fisk
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie på stor pande eller i en sauterpande til de er klare.
  2. Imens rengøres svampe og skæres i kvarte. Disse skal steges af ved høj varme, til de er brune. Når svampene er godt stegte tilsættes soyaen.
  3. Efterfølgende tilsættes fløde og mælk, og blusset skrues ned til medium-lav varme. Saucen skal koges langsomt ind. Omrør jævnligt.
  4. I mellemtiden sættes en stor gryde med vand over til kogning. Husk at salte vandet godt (ca. samme saltniveau som ved havvand).
  5. Når vandet koger, kan pastaen tilsættes. Kog dem 1 minut mindre end anvist.
  6. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, hvorefter pastaen og saucen vendes sammen med det ønskede koldrøgede produkt og revet parmesan.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Serveringsklar! Nydes med et godt glas vin eller en frisk salat til

Hjemmelavet pasta

Ingredienser

  • 300g durummel
  • 3 æg

Fremgangsmåde:

  1. Æg og mel æltes godt sammen til du har en jævn dej.
  2. Stil den 30 min på køl.
  3. Efter køl skal dejen æltes i 5 min igen. Nu kan pastaen rulles ud i ønskes tykkelse og størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *