Antal pers: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
- 100g koldrøget ørred
- 100g flødeost
- ½ dl 18% creme fraiche
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 4 soltørrede tomater (gem 1 til pynt)
- Lidt peber
- Rugbrødschips
Fremgangsmåde:
- Ørred og tomat kommes i minihakker og hakkes.
- Flødeost, citron og sukker tilsættes.
- Smag til med lidt peber.
- Serveres med ristet brød, knækbrød eller rugbrødschips (se opskrift længere nede).
Tips og tricks
Hvis du ikke har koldrøget ørred, kan du sagtens bruge laks i stedet for.
Opskrift på rugbrødschips
- Rugbrød skæres i ensartede tynde skiver, drysses med lidt olivenolie og lidt groft salt.
- Ristes i ovnen ved 140 grader i 20-30 min alt efter tykkelse.
- Lad rugbrødschipsene køle af inden brug.
Tips og tricks
Kan sagtens laves mange dage før, bare husk at komme dem i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle i bunden.