Koldrøget Ørredcreme

Ørredcreme – snack med koldrøget ørred

Antal pers: 4
Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 100g koldrøget ørred
  • 100g flødeost
  • ½ dl 18% creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 4 soltørrede tomater (gem 1 til pynt)
  • Lidt peber
  • Rugbrødschips

Fremgangsmåde:

  1. Ørred og tomat kommes i minihakker og hakkes.
  2. Flødeost, citron og sukker tilsættes.
  3. Smag til med lidt peber.
  4. Serveres med ristet brød, knækbrød eller rugbrødschips (se opskrift længere nede).

Tips og tricks

Hvis du ikke har koldrøget ørred, kan du sagtens bruge laks i stedet for.

Opskrift på rugbrødschips

  1. Rugbrød skæres i ensartede tynde skiver, drysses med lidt olivenolie og lidt groft salt.
  2. Ristes i ovnen ved 140 grader i 20-30 min alt efter tykkelse.
  3. Lad rugbrødschipsene køle af inden brug.

Tips og tricks

Kan sagtens laves mange dage før, bare husk at komme dem i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle i bunden.

Du finder opskriften på koldrøgning af ørred med Smokepins er identisk med opskriften på laks. Du finder den ved at klikke på dette link
Du kan se udvalget af Smokepins her, som gør at du nemt kan forvandle dine selvfangede ørreder til koldrøget ørred. Ørrederne har nu en forlænget holdbarhed og er en delikatessevare du ellers kun finder i delikatessen eller hos et røgeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *