Risotto med koldrøget svinemørbrad

Risotto med koldrøget svinemørbrad

Nem risotto med et tvist, hvor den koldrøgede svinemørbrad kommer til sin ret – aftensmad der behager hele familien.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

  • 400g risottoris (alternativt kan du bruge grødris)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 liter bouillon (2 bouillonterninger)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 halv broccoli
  • 1 æble
  • 100-200g røget svinemørbrad
  • 50g revet parmesan
  • 1 god håndfuld basilikumsblade
  • Eventuelt forårsløg til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skyl broccolien. Skær broccolistaven i fine tern og halver buketterne (hvis buketterne er meget store, så del dem i kvarte).
  2. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem derefter på en stor pande ved middelhøj varme i olivenolie til de er gyldne.
  3. Tilsæt broccoliternene, men vent med buketterne.
  4. Kom risene på panden og lad dem suge det resterende olie i ca. 2 min.
  5. Herefter tilsættes hvidvinen. Lad alkoholen dampe af.
  6. Når alkoholen er fordampet, tilsættes lidt af bouillonen. Det er vigtigt, at risene altid har væde, de kan suge til sig, men for at få en cremet risotto skal bouillonen tilsættes lidt ad gangen.
  7. Skær nu æblet i fine tern og kom dem sammen med broccolibuketterne i risottoen, mens der jævnligt røres i panden.
  8. Når risene er ved at være færdige, men stadig har lidt bid, tilsættes parmesanen og svinemørbraden i de ønskede stykker.
  9. Til slut smages risottoen til med salt og peber, og basilikumsbladene vendes i.
  10. Pynt retten af med et par basilikumsblade eller hakket forårsløg.

Tip og tricks

Denne opskrift kan også sagtens bruges med andre typer koldrøgede varer. Den er for eksempel også rigtig lækker med koldrøget andebryst.

Hvis du ikke lige kan få fat i broccoli, kan der i stedet bruges spidskål, grønkål eller palmekål.

For at gøre retten til den ultimative smagsoplevelse, kan du købe både en god bouillon (eller lave den selv) og en god parmesan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.