Hurtig, nem og sund makrelsalat, der kan kommes på ristet rugbrød, flutes eller lignende.
Antal pers: 4
Tilberedningstid: 15 minutter
Ingredienser:
- 100g koldrøget makrel
- 2 grønne peberfrugter
- 1 lille rødløg
- 15 blade basilikum
- Lidt god olie
- God mayonnaise (eventuelt hjemmelavet – se opskrift længere nede)
- Citronsaft
Fremgangsmåde:
- Makrel og peberfrugt skæres i ens små stykker efter ønske.
- Rødløg og basilikum hakkes fint.
- Makrel, peberfrugt og rødløg blandes sammen med lidt olie.
- Mayonnaisen smages til med en god skvis citronsaft.
- Smør brødet med citronmayonnaisen og anret med makrelsalaten.
- Drys med basilikum.
Hjemmelavet citronmayonnaise
Ingredienser:
- 1 æggeblomme
- ½ tsk. sennep
- Nip salt
- 2 tsk. citronsaft
- ½ dl olie
- 1/2 tsk. Paprika
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblomme sammen med sennep, salt, citronsaft og paprika.
- Tilsæt så olien langsomt. Start med et par dråber og så en teskefuld indtil den begynder at tykne, herefter kan du komme mere og mere olie i.
Tips og tricks
Hvis du er uheldig og mayonnaisen skiller, så start forfra med en æggeblomme og brug den skilte masse på samme måde som olien. Kom massen i mere forsigtig end første gang.