Snack med koldrøget svinemørbrad med tomat & basilikum

snack med svinemørbrad med tomat & basilikum

Små hapsere, der smager himmelsk og er rigtig nemme at lave.

Antal pers: 6
Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser:

  • Ciabattabrød
  • 150g koldrøget svinemørbrad
  • Soltørrede tomater i olie (for endnu bedre resultat, kan du lave semitørrede tomater selv – se opskrift længere nede)
  • Frisk basilikum
  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær brødet i 1 cm tykke skiver, placér dem på en bageplade og drys lidt olie på.
  3. Kom brødet i ovnen i 8-10 min indtil de er sprøde. Vend dem eventuelt halvvejs.
  4. Imens skæres svinemørbraden i så tynde skiver som muligt
  5. Når brødet er klar kommes svinemørbrad, tomat og basilikum på.

Tips og tricks

Brødet kan også sagtens ristes på en brødrister eller på en pande med lidt smør eller olie.

Når de sprøde brød er klar til at blive anrettet, kan de gnides med et hvidløg skåret over i halv – det giver en masse aroma.

Semitørrede tomater

Ingredienser:

  • 200g cherry tomater
  • 2 spsk. frisk timian
  • ½ dl rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. Sukker

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
  2. Halver cherry tomaterne og kom dem i et fad.
  3. Kom timian, olie, hvidløg, salt og sukker i en minihakker og fordel det efterfølgende over tomaterne.
  4. Bag tomaterne ca. 2 timer i ovnen.

Tips og tricks

Tomaterne kan sagtens opbevares flere dage i en beholder på køl og bruges i mange andre henseender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *