Små hapsere, der smager himmelsk og er rigtig nemme at lave.
Antal pers: 6
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser:
- Ciabattabrød
- 150g koldrøget svinemørbrad
- Soltørrede tomater i olie (for endnu bedre resultat, kan du lave semitørrede tomater selv – se opskrift længere nede)
- Frisk basilikum
- Lidt olivenolie
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær brødet i 1 cm tykke skiver, placér dem på en bageplade og drys lidt olie på.
- Kom brødet i ovnen i 8-10 min indtil de er sprøde. Vend dem eventuelt halvvejs.
- Imens skæres svinemørbraden i så tynde skiver som muligt
- Når brødet er klar kommes svinemørbrad, tomat og basilikum på.
Tips og tricks
Brødet kan også sagtens ristes på en brødrister eller på en pande med lidt smør eller olie.
Når de sprøde brød er klar til at blive anrettet, kan de gnides med et hvidløg skåret over i halv – det giver en masse aroma.
Semitørrede tomater
Ingredienser:
- 200g cherry tomater
- 2 spsk. frisk timian
- ½ dl rapsolie
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. Sukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
- Halver cherry tomaterne og kom dem i et fad.
- Kom timian, olie, hvidløg, salt og sukker i en minihakker og fordel det efterfølgende over tomaterne.
- Bag tomaterne ca. 2 timer i ovnen.
Tips og tricks
Tomaterne kan sagtens opbevares flere dage i en beholder på køl og bruges i mange andre henseender.
Du kan finde Smokepins som bruges til røgningen ved at klikke på dette link. Hvis du ikke har prøvet at koldrøge med Smokepins finder du en lille video som viser hvordan du gør her. Vi anbefaler at bruge 0,5% nitritsalt til saltningsprocessen, da dette giver en delikat farve på slutproduktet og samtidig forhindrer evt.botulisme.