Nye forslag til din næste koldrøgning

Nye forslag til din næste koldrøgning

Koldrøgning er en fantastisk måde at tilberede fisk og kød på, og i princippet kan det mest bruges til denne process. Dagligvareforretningerne bugner af varer der er fremragende til koldrøgening. HVIS NU, at du ikke kan skaffe nogle af de eksklusive råvarer, som du ønsker, så vil vi anbefale dig, at du prøver nedenstående. 

Torsk – Familie favoritten 

Koldrøget torsk er en familie tradition. Da det er min mors livret, og det var hende der lavede mad, var det en genganger af dimensioner i min barndom. Efter røgningen og modning, blev det kogt og serveret med æggesmør, og det var sjældent at man kun tog en portion. Torsken er nem at gå til, og den er helt sikkert noget for dig, som ønsker smagfuld fisk uden den store mængde fedt. Det færdige produkt kan sagtens skiveskæres og bruges som pålæg.

Klassisk flæskesteg 

I Danmark bliver alt bacon lavet ud af svineslag/ribbensteg, også kendt som maven af svinet. I denne del af grisen ser man ofte, at der er meget fedt i sammenlignet med mængden af kød. Men meget af smagen sidder jo i fedtet. For dem der ønsker mindre fedt i sin bacon og samtidig mindre svind ved stegning, er den klassiske flæskesteg løsningen. Her er slutproduktet engelsk bacon ,som er standard bacon i hele storbrittanien. Opskriften er præcis den samme som når du bruger ribbensteg til at lave bacon.

Kalkun

Kalkunbryst er virkelig noget enhver koldrøger skal prøve af! Den kan fås rimeligt billigt, og i stort set alle supermarkeder. Kalkunbryst vejer ca 1 kg, så husk lige at tag det med i din næste røgening. Det færdige resultat er et enormt godt pålægsprodukt, da den er fedtfattig, men stadig smagfuldt. 

Svinemørbrad

Klassiker!! 

Svinemørbraden er det, som de fleste prøver at koldrøge som første gangs ryger. Den er nem at gå til, dertil nem at få fat i, også er svinemørbrad ofte på tilbud. Slutproduktet er virkelig godt, og er noget som stort set alle er vilde med! Prøv gerne at bruge 25 % brun farin og 75 % salt / nitritsalt , da det giver lidt ekstra.

Laks og ørred

Hos laksen sidder fedtet mellem kødlamellerne, mens fedtet på en ørred primært sidder i bugen og skæres væk under filetering. En opdrætslaks er typisk i dårlig kondition og dermed meget fed, hvor vild laks og havørreder som regel er mindre fede grundet bedre kondition. Begge fisk er formidable til at koldrøge, og er elsket af stort set alle fiskere! Laksen er dog typisk lidt mere fed en ørreden, men begge er enormt smagfulde!

4 tanker om “Nye forslag til din næste koldrøgning

 1. kenneth Rasmussen siger:

  Hej smokepins. Jeg har købt jeres produkt og skal snart til at ryge min første omgang, det bliver selvfølgelig svinemørbrad. Men jeg synes ikke jeg kan se en opskrift eller vejledning noget sted, selvom jeg er ret sikker på den er der et sted. Er i søde at lave en opskrift eller er det det samme som bacon? Mvh kenneth

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Kenneth

   Tak for din henvendelse.

   Hvis du laver svinemørbrad, så skal du bruge opskriften for kød & vildt fra vores Infographic. Den bør være vedlagt i din æske, når du bestiller, og du finder den også under vores produkter bl.a her på 5-pakken: https://smokepins.dk/vare/smokepins-5/.

   Hav en god dag 🙂

   Mvh.
   Ole

  • Ole fra Smokepins siger:

   Hej Claus

   Det er lidt svært at svare på da det afhænger af vægten og hvor meget røgsmag du ønsker.
   Vil foreslå at du tager udgangspunkt i vores vejledning som ligger under vores smokepinsprodukter f.eks her https://smokepins.dk/vare/smokepins-5/ .
   Gå hen til søjlen for “kød og vildt” og tag udgangspunkt i den.

   vh Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *